20 °C
szórványos felhőzet
2025. június 23., hétfő
Zoltán

Édesburgonya lepény

2016. november 16.
9.6921
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy könnyen és gyorsan elkészíthető édesburgonyás étel, melyet magában is fogyaszthatunk, de húsokhoz és zöldségek mellé is nagyszerű. Természetesen nem csak édesburgonyából lehet elkészíteni.
 


Hozzávalók:
250 g édesburgonya
200 g cukkini
2 db tojás
100 g búzakorpa
1 marék póréhagyma
1 csipet só
1 csipet bors
1 mokkáskanál fokhagymapor
1 mokkáskanál provence-i fűszerkeverék

Elkészítés:
Az édesburgonyát pucoljuk meg, majd reszeljük le a cukkinivel együtt. Sóval és borssal szórjuk meg, majd nyomogassuk ki belőle a nedvességet. A hagymát vágjuk apróra, majd egy tálban minden hozzávalót keverjünk össze alaposan. Egy serpenyőben forrósítsunk kevés olajat.

Formázzunk kisebb lepényeket, majd süssük őket ki az olajban. Érdemes mellé majonézt, ketchupot vagy más mártogatós kínálni.
4 hozzászólás

eperjam

9 éve, 4 hónapja és 3 napja

Édesburgonyával még nem csináltam, de simával szoktam.

válasz erre

becky

9 éve, 4 hónapja és 3 napja

a simát is szeretem, ez is tuti finom

válasz erre

Sonci

9 éve, 4 hónapja és 4 napja

Guszta mosolygó smiley És tük jó ötlet.

válasz erre

kalifa

9 éve, 4 hónapja és 4 napja

Ez olyan mint a tócsni mosolygó smiley

válasz erre