Hozzávalók:
850 g édesburgonya
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olívaolaj
1 l alaplé
250 ml tej
só, bors
1 evőkanál friss oregánó
Elkészítés:
A hagymát pucoljuk meg a burgonyával együtt, majd a hagymát cikkekre, a burgonyát pedig kockákra vágjuk. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy nagyobb serpenyőbe vagy tepsit, amibe egy kevés olajat teszünk. Ebbe tesszük a burgonyát, a hagymát és a fokhagymát.
Sóval és borssal ízesítsük a zöldségeket és keverjük át. Majd tegyük a sütőbe 25-30 percre, hogy jól megpuhuljanak a zöldségek. Ezt követően egy lábosba tesszük a zöldségeket, felöntjük az alaplével és pár percig forraljuk.
Végül egy robotgéppel pürésítjük a levest. Hozzáadjuk a tejet, felforraljuk ismét és ha kell, akkor még fűszerezzük. Friss oregánóval megszórva tálaljuk.