25 °C
kevés felhő
2025. június 01., vasárnap
Tünde

Édesburgonya krémleves

2015. szeptember 26.
2.1981
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Az édesburgonya egészségesebb változata a burgonyának, ugyanis több vitamint tartalmaz, ráadásul kalóriában is kevesebb található benne. Éppen ezért érdemes ősszel az édesburgonyát választani köretnek és levesnek egyaránt.


Hozzávalók:
850 g édesburgonya
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olívaolaj
1 l alaplé
250 ml tej
só, bors
1 evőkanál friss oregánó

Elkészítés:
A hagymát pucoljuk meg a burgonyával együtt, majd a hagymát cikkekre, a burgonyát pedig kockákra vágjuk. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy nagyobb serpenyőbe vagy tepsit, amibe egy kevés olajat teszünk. Ebbe tesszük a burgonyát, a hagymát és a fokhagymát.

Sóval és borssal ízesítsük a zöldségeket és keverjük át. Majd tegyük a sütőbe 25-30 percre, hogy jól megpuhuljanak a zöldségek. Ezt követően egy lábosba tesszük a zöldségeket, felöntjük az alaplével és pár percig forraljuk.

Végül egy robotgéppel pürésítjük a levest. Hozzáadjuk a tejet, felforraljuk ismét és ha kell, akkor még fűszerezzük. Friss oregánóval megszórva tálaljuk.
4 hozzászólás

Bloodmaryah

10 éve, 5 hónapja és 27 napja

Még soha nem ettem édesburgonyát, de mostanában nagyon sok receptet olvastam róla, úgyhogy be fogok szerezni pár kilót tuti! :-)

válasz erre

mokus84

10 éve, 6 hónapja és 8 napja

Ízletes recept.

válasz erre

leoni

10 éve, 6 hónapja és 8 napja

Tuti finom, alapból is szeretem az édesburgonyát.

válasz erre

krisztike

10 éve, 6 hónapja és 8 napja

Hmm izgalmas.

válasz erre