25 °C
kevés felhő
2025. június 02., hétfő
Kármen, Anita

Édesburgonya fasírt

2020. március 03.
31.6911
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy ízletes és könnyen elkészíthető vegetáriánus fasírt, amit a hétköznapokban is elkészíthetünk bármikor. Nem kell hozzá sok minden, ráadásul ízlésünk szerint fűszerezhetjük. Diéta alatt is fogyasztható.


Hozzávalók:
500 g édesburgonya
2 evőkanál olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
80 g bébispenót
só, bors
reszelt szerecsendió
1 db tojás
80 g zsemlemorzsa

Elkészítés:
Az édesburgonyákat mossuk meg, majd mindegyiket csomagoljuk bele alufóliába és tegyük be a 200 fokra előmelegített sütőbe 30 percre. Ha megsültek, akkor egyszerűen vágjuk őket óvatosan félbe és kanalazzuk ki a húsukat. Egy serpenyőbe tegyünk olajat, majd adjuk hozzá a zúzott fokhagymát és a spenótot. Kevergessük és hagyjuk, hogy összeessen a spenót, közben fűszerekkel ízesítsük.

Végül elkeverjük a burgonyát, a spenótot, a tojást és a zsemlemorzsát. Kisebb korongokat készítünk a masszából, végül pedig olajon megpirítjuk.
1 hozzászólás

Lili

5 éve, 8 hónapja és 12 napja

Ezt ki fogom próbálni, kíváncsi vagyok milyen az íze.

válasz erre