25 °C
kevés felhő
2025. június 01., vasárnap
Tünde

Édesburgonya chips

2015. november 02.
2.4091
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ki ne szeretné a finom chipset? Szinte mindenki, de sajnos rengeteg kalória van benne, így ritkán érdemes enni. De ha nem bírjuk ki, akkor készítsünk otthon, édesburgonyából. Egészségesebb és finomabb is.


Hozzávalók:
2 db édesburgonya
olívaolaj
tengeri só

Elkészítés:
A burgonyákat pucoljuk meg, majd vékonyan vágjuk fel. Használjunk valamilyen reszelőt, ugyanis azzal nagyon vékony szeleteket tudunk csinálni. Dolgozzunk gyorsan, nehogy bebarnuljanak a burgonyaszeletek. Egy zacskóba tegyük bele a szeleteket és tegyünk rá olívaolajat.

Rázzuk jól össze, majd egy sütőpapírral kibélelt tepsire tegyük. szórjuk meg sóval és előmelegített sütőben, 180 fokon 30 perc alatt megsütjük. A végén is érdemes még megsózni.
4 hozzászólás

Kunoichi

10 éve, 3 hónapja és 6 napja

Szoktam csinálni mosolygó smiley

válasz erre

mokus84

10 éve, 4 hónapja és 26 napja

Finom és egészséges, szuper.

válasz erre

csillucs

10 éve, 4 hónapja és 27 napja

Még jó, hogy van itthon édesburgi, csinálhatok! mosolygó smiley

válasz erre

bababum

10 éve, 4 hónapja és 27 napja

hmmm ez jó alternatíva

válasz erre