Hozzávalók:
1 fej káposzta
dl víz
0,5 dl ecet
3 evőkanál kristálycukor
1 evőkanál bors
2 teáskanál só
1 fej vöröshagyma
2-3 db répa
1 mokkáskanál őrölt kömény
Elkészítés:
A káposzta külső leveleit távolítsuk el, majd vágjuk ki a torzsát is és gyaluljuk le, vagy csak vékonyan vágjuk fel. A hagymát és a répát szintén pucoljuk meg és vékonyan gyaluljuk le. Keverjük össze egy tálban a zöldségeket és szórjuk meg sóval. Pihentessük 10 percig, amíg kiereszti a felesleges levet magából.
Nyomkodjuk ki, majd szórjuk meg borssal. Közben a vízbe beleöntjük az ecetet, a cukrot és a köményt és körülbelül 2 percig összefőzzük. Hagyjuk hűlni, végül öntsük a káposztára. Lehet rögtön is fogyasztani, de a hűtőben is tárolhatjuk.