8 °C
erős felhőzet
2024. november 06., szerda
Lénárd

Doveri nyelvhal spenótágyon, II. Erzsébet királynő kedvence étele

2022. szeptember 09.
83.2051
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk nem más, mind a néhai II. Erzsébet királynő egyik kedvenc étele, a doveri nyelvhal, melyet spenóttal vagy cukkínivel fogyasztott. A brit királyi család egykori séfje árulta el korábban.


Hozzávalók:
4 db halfilé
400 g spenót
fél fej hagyma
3 evőkanál vaj
1 citrom héja
negyed bögre liszt
2 db tojás
1 bögre alaplé
néhány evőkanál olaj
só, bors

Elkészítés:
Egy serpenyőben olvaszd fel a vajat, majd add hozzá az apróra vágott hagymát és a citrom héját. Pirítsd üvegesre a hagymát, ezután mehet hozzá a spenót, amit addig főzünk, míg megfonnyad. Sóval és borssal ízesítjük. A halfiléket megsózzuk és borsozzuk, ezután lisztbe forgatjuk.

Belemártjuk a tojásba a halszeleteket és olajban kisütjük őket. Közben készítünk egy vajmártást. Ehhez az alaplét felmelegítjük és bele keverünk egy evőkanál vajat. Elkezdjük forralni, hogy besűrűsödjön. Végül a spenótágyon tálaljuk a halat és leöntjük a mártással.
nincs még hozzászólás