Mai receptünk nem más, mind a néhai II. Erzsébet királynő egyik kedvenc étele, a doveri nyelvhal, melyet spenóttal vagy cukkínivel fogyasztott. A brit királyi család egykori séfje árulta el korábban.
Hozzávalók:
4 db halfilé
400 g spenót
fél fej hagyma
3 evőkanál vaj
1 citrom héja
negyed bögre liszt
2 db tojás
1 bögre alaplé
néhány evőkanál olaj
só, bors
Elkészítés:
Egy serpenyőben olvaszd fel a vajat, majd add hozzá az apróra vágott hagymát és a citrom héját. Pirítsd üvegesre a hagymát, ezután mehet hozzá a spenót, amit addig főzünk, míg megfonnyad. Sóval és borssal ízesítjük. A halfiléket megsózzuk és borsozzuk, ezután lisztbe forgatjuk.
Belemártjuk a tojásba a halszeleteket és olajban kisütjük őket. Közben készítünk egy vajmártást. Ehhez az alaplét felmelegítjük és bele keverünk egy evőkanál vajat. Elkezdjük forralni, hogy besűrűsödjön. Végül a spenótágyon tálaljuk a halat és leöntjük a mártással.