Hozzávalók:
60 dkg pulykamellfilé
2 zsemle
2 dl tej
15 dkg darált dió
1 csokor petrezselyem
2 tojás
2-3 evőkanál olívaolaj
só, bors
szerecsendió
Elkészítés:
A pulykamellet megmossuk és felszúrjuk, hogy megtudjuk majd tölteni. Sóval és borssal mindenhol bedörzsöljük, majd kicsit pihentetjük, amíg a tölteléket elkészítjük.
A töltelékhez a zsemléket feldarabolom, majd leöntöm a meleg tejjel. A darált diót picit megpirítom, majd a zsemlékhez adom, beleütöm a két tojást. A petrezselymet apróra vágom majd hozzáadom a töltelékhez, valamint a reszelt szerecsendióval ízesítem tovább. Jól összedolgozom, hogy megfelelő állagú legyen a töltelékem.
A húsunkat megtöltjük a töltelékkel, végül egy hústű segítségével összetűzöm, hogy a töltelék ne folyjon ki sütés közben. Egy tepsibe rakjuk a húst és forró olajjal nyakon öntjük, majd lefedjük és a 180°C-ra előmelegített sütőbe rakjuk.
35-40 perc alatt készre sütjük, eközben a saját levével néha-néha locsoljuk meg. Amikor megsült, vegyük le a fedőt és pirítsuk meg a tetejét. Miután kivettük a sütőből pár percig hagyjuk állni, majd felszeletelhetjük.
Párolt rizzsel vagy petrezselymes burgonyával tálaljuk. Egy két szelet almát is tehetünk mellé, mivel a dió és az alma tökéletesen harmonizálnak egymással.