25 °C
tiszta égbolt
2025. június 06., péntek
Norbert, Cintia

Diós sárgarépakrém

2015. február 21.
2.2261
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy nagyon egészséges és finom szendvicskrém. A sárgarépa és a dió is rengeteg vitamint tartalmaz, melyre szükségünk van az influenzás időben. Elkészítése egyszerű és gyors.
 


Hozzávalók:
350 g sárgarépa
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál római kömény
1 evőkanál koriandermag
egy csipet édesköménymag
2 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál vaj
1 marék dió
50 g natúr joghurt


Elkészítés:
A répát pucoljuk meg és vágjuk karikákra. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk. A fűszereket jól összetőrjük, hogy por állagú legyen. Egy lábosban feltesszük pirulni olívaolajon a répát, a hagymát, a fűszereket, majd ha már üveges a hagyma, akkor sózzuk és a fokhagymát is hozzáadjuk. Lefedve puhára pároljuk.

A diót száraz serpenyőben kissé megpirítjuk, majd apróra vágjuk. A puha répához adjuk a vajat, majd ha már kissé kihűlt, akkor a joghurtot is és egy botmixerrel pürésítjük. Végül hozzákeverjük a diót is. Hidegen, kenyéren tálaljuk.
4 hozzászólás

Cynthia

11 éve, 2 hónapja és 5 napja

Na ilyenről még nem hallottam nem is ettem, de tuti egészséges.

válasz erre

Natasha

11 éve, 2 hónapja és 5 napja

Ilyet még nem ettem. Picit fura nekem.

válasz erre

Carrie

11 éve, 2 hónapja és 5 napja

Hát őőő ez nem lesz a kedvenc receptem.

válasz erre

Zita.Péter

11 éve, 2 hónapja és 5 napja

Ebben aztán tényleg van vitamin.

válasz erre