Hozzávalók:
350 g sárgarépa
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál római kömény
1 evőkanál koriandermag
egy csipet édesköménymag
2 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál vaj
1 marék dió
50 g natúr joghurt
só
Elkészítés:
A répát pucoljuk meg és vágjuk karikákra. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk. A fűszereket jól összetőrjük, hogy por állagú legyen. Egy lábosban feltesszük pirulni olívaolajon a répát, a hagymát, a fűszereket, majd ha már üveges a hagyma, akkor sózzuk és a fokhagymát is hozzáadjuk. Lefedve puhára pároljuk.
A diót száraz serpenyőben kissé megpirítjuk, majd apróra vágjuk. A puha répához adjuk a vajat, majd ha már kissé kihűlt, akkor a joghurtot is és egy botmixerrel pürésítjük. Végül hozzákeverjük a diót is. Hidegen, kenyéren tálaljuk.