34 °C
kevés felhő
2024. július 14., vasárnap
Örs, Stella

Diós piskótatekercs vaníliakrémmel

2022. március 07.
58.6651
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy könnyed és nagyon ízletes piskótatekercs, melyet nem nehéz elkészíteni ha egy kicsit gyakorlottak vagyunk a konyhában. Ünnepekre, családi ebédekre tökéletes választás.


Hozzávalók:
4 db tojás
50 g darált dió
80 g liszt
130 g porcukor
1 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál forró víz
200 g vaj
150 g porcukor
2 csomag vaníliás cukor
1 tasak vaníliás pudingpor
2 evőkanál cukor
2,5 dl tej
2 dl zsíros növényi tejszín

Elkészítés:
A tojásokat üssük bele egy keverőtálba, majd adjuk hozzá a porcukrot és egy csomag vaníliás cukrot, majd keverjük az egészet habosra egy robotgéppel. Ehhez adjuk folyamatos keverés mellett a forró vizet. Szitáljuk a keverékbe a lisztet, adjuk hozzá a darált diót is és egy spatulával óvatosan keverjük el.

Sütőpapírral bélelt tepsire öntjük a tésztát, elegyengetjük és előmelegített sütőben 180 fokon 13-15 perc alatt készre sütjük a tésztát. A sütőből kivéve egy lisztezett sütőpapírra borítjuk és óvatosan feltekerjük még melegen, majd hagyjuk kihűlni.

Közben elkészítjük a krémet. A pudingport elkeverjük a tejjel és a cukorral, majd egy lábosban sűrűre főzzük. Hagyjuk teljesen kihűlni a pudingot. A puha vajat keverjük el a 150 g porcukorral és a két csomag vaníliás cukorral. Ehhez adjuk a kihűlt pudingot. Végül pedig habosra keverjük a tejszínt és apránként a vaníliás krémhez keverjük.

Megkenjük a kihűlt piskótát a krémmel, feltekerjük és már lehet is fogyasztani.
3 hozzászólás

EszterSzabadkai

2 éve, 6 hónapja és 19 napja

De jók ezek a piskóták.

válasz erre

Bogyó

2 éve, 6 hónapja és 19 napja

Ez elég jó.

válasz erre

Pillangó

2 éve, 6 hónapja és 20 napja

Nyamiiii mosolygó smiley

válasz erre