Hozzávalók:
4 db tojás
50 g darált dió
80 g liszt
130 g porcukor
1 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál forró víz
200 g vaj
150 g porcukor
2 csomag vaníliás cukor
1 tasak vaníliás pudingpor
2 evőkanál cukor
2,5 dl tej
2 dl zsíros növényi tejszín
Elkészítés:
A tojásokat üssük bele egy keverőtálba, majd adjuk hozzá a porcukrot és egy csomag vaníliás cukrot, majd keverjük az egészet habosra egy robotgéppel. Ehhez adjuk folyamatos keverés mellett a forró vizet. Szitáljuk a keverékbe a lisztet, adjuk hozzá a darált diót is és egy spatulával óvatosan keverjük el.
Sütőpapírral bélelt tepsire öntjük a tésztát, elegyengetjük és előmelegített sütőben 180 fokon 13-15 perc alatt készre sütjük a tésztát. A sütőből kivéve egy lisztezett sütőpapírra borítjuk és óvatosan feltekerjük még melegen, majd hagyjuk kihűlni.
Közben elkészítjük a krémet. A pudingport elkeverjük a tejjel és a cukorral, majd egy lábosban sűrűre főzzük. Hagyjuk teljesen kihűlni a pudingot. A puha vajat keverjük el a 150 g porcukorral és a két csomag vaníliás cukorral. Ehhez adjuk a kihűlt pudingot. Végül pedig habosra keverjük a tejszínt és apránként a vaníliás krémhez keverjük.
Megkenjük a kihűlt piskótát a krémmel, feltekerjük és már lehet is fogyasztani.