21 °C
erős felhőzet
2025. június 08., vasárnap
Medárd

Diós lazacfilé

2015. november 10.
2.0501
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ha egészségesen szeretnénk étkezni, akkor minden héten legalább egyszer halat kell fogyasztani, így ma mutatunk egy őszies halételt. A diós kéreggel készült lazacfilé nagyon egészséges, zöldségekkel tálalva.
 


Hozzávalók:
300 g lazacfilé
60 g dió
fél szelet toast kenyér
fél csokor kapor
fél citrom
1 evőkanál olívaolaj
só, bors
1 evőkanál dijoni mustár

Elkészítés:
A diót vágjuk apróra, vagy daráljuk kissé durvára. A toast kenyeret morzsoljuk szét és serpenyőben pirítsuk meg. A kaprot apróra vágjuk és elkeverjük a dióval, a kenyérmorzsával, a citrom reszelt héjával és az olívaolajjal. Sóval, borssal ízesítjük.

A halat mossuk meg, sóval és borssal ízesítjük. A hal tetejét megkenjük mustárral és rászórjuk a diós masszát. Fóliába csomagoljuk és hűtőbe tesszük két órára. Végül egy sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük a halakat és 180 fokos sütőben, 15 perc alatt készre sütjük.
4 hozzászólás

Minoni

10 éve, 4 hónapja és 25 napja

Szuper a lazac.

válasz erre

Mirjam

10 éve, 4 hónapja és 25 napja

Lazacot nagyon szeretem. mosolygó smiley

válasz erre

becky

10 éve, 4 hónapja és 26 napja

Dió és a lazac? Kicsit fura de biztos jó.

válasz erre

Lili

10 éve, 4 hónapja és 26 napja

De guszta.

válasz erre