Hozzávalók:
500 g finomliszt
25 g friss élesztő
2 db tojássárgája
1 dl kefir
1,5 dl tej
50 g olvasztott vaj
3 evőkanál cukor
1 citrom héja
1 csipet só
150 g darált dió
3 evőkanál cukor
2 teáskanál fahéj
Elkészítés:
Az élesztőt kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk. Közben a lisztet egy tálba tesszük, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a tojássárgákat, a kefirt, a puha vajat, a tejet és a cukrot. Alaposan összedolgozzuk a tésztát, dagasztjuk és ezután letakarva hagyjuk kelni egy órát.
A megkelt tésztát ezután téglalap alakúra nyújtjuk, majd az egyik felét megszórjuk a diós-fahéjas-cukros keverékkel. A téglalap másik felét ráhajtjuk, csíkokra vágjuk és megtekerjük a csíkokat párszor. Ezután tepsire pakoljuk őket és előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük.