Hozzávalók:
800 g dinnye
200 g kígyóuborka
150 g kecskesajt
menta
1 evőkanál barna cukor
1 evőkanál balzsamecet
3 evőkanál olívaolaj
só, bors
Elkészítés:
Első körben készítsük el a salátához az öntetet. Ehhez a cukrot kevés vízzel forraljuk fel, majd adjuk hozzá a balzsamecetet. Sóval, borssal ízesítünk és folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk az olívaolajat.
Egy tálba kezdjük el beleszeletelni a dinnyét. Ha nem szeletelve akarjuk, hanem kis gombócokat, akkor használjunk kanalat. Az uborkát vágjuk cikkekre, míg a sajtot morzsoljuk szét a salátán. Keverjük össze, majd öntsük le az öntettel.
Ismét összeforgatjuk, kis időre hűtőbe tesszük. Végül a mentát apróra vágjuk és megszórjuk vele a salátát.