31 °C
kevés felhő
2025. június 04., szerda
Bulcsú

Dijoni csirkemell

2019. április 15.
7.7923
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
A dijoni mustár egy sokkal erősebb mustár, mint a megszokott, így húsok pácolásához kiváló alapanyag. Ha kedveled a pikánsabb ízvilágot, akkor próbáld ki az alábbi receptünket, melyhez tálalhatsz rizst vagy más köretet.


Hozzávalók:
4 db csirkemellfilé
6 evőkanál dijoni mustár
2 evőkanál olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
2 ág kakukkfű
só, bors

Elkészítés:
A húsokat mossuk meg és kicsit törölgessük meg. Ezután egy tálban keverjük össze a mustárt, az olajat, a zúzott fokhagymákat, a kakukkfüvet, a sót és a borsot. Ebben a pácban forgassuk meg a csirkemelleket és hagyjuk őket 1-2 órát pácolódni a hűtőben.

Ezután egy tepsit vagy egy tűzálló tálat kenjünk ki kevés zsiradékkal, helyezzük bele a csirkemelleket és öntsünk egy kevés vizet alájuk. Fedjük le fóliával és előmelegített sütőben 180 fokon 40-45 percig sütjük. A végén a fóliát vegyük le és pirítsuk egy kis ideig még a csirkéket.
nincs még hozzászólás