Hozzávalók:
2 tojás
6 evőkanál zabpehely
1 kiskanál sütőpor
1-2 ebvőkanál cukorhelyettesítő
1 evőkanál reszelt citromhéj
néhány csepp facsart citromlé
4 evőkanál víz
300 g zsírszegény túró
3 evőkanál zsírszegény joghurt
3 kiskanál méz
reszelt citromhéj
facsart citromlé
cukorhelyettesítő ízlés szerint
250 g eper
Elkészítés:
Első lépésként készítsük el a citromos piskótát. Ehhez egy tálban keverjük össze az összes hozzávalót, hogy egy folyékonyabb masszát kapjunk. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral és tegyük bele a tésztát. Előmelegített sütőben 150 fokon készre sütjük. Megvárjuk míg kihűl és felkockázzuk.
Közben elkészítjük a túrókrémet. Ehhez a túrót egy villával törjük szét, majd adjuk hozzá a joghurtot, a mézet a citrom reszelt héját és levét, valamint az édesítőt. Jól dolgozzuk össze, hogy krémes állagot kapjunk.
Az epret daraboljuk fel és állítsuk össze a poharakat. A poharak aljára piskótát szórunk, majd teszünk rá a krémből és az eperdarabkákból, majd megismételjük még egyszer. Végül néhány órára a hűtőbe tesszük.