Hozzávalók:
5 dkg kókuszreszelék
5 dkg zabpehely
3 dkg zabpehelyliszt
30 g hidegen sajtolt kókuszolaj
5 dkg erythritol
1 db tojás
2 teáskanál sütőpor
1 késhegynyi szódabikarbóna
2 teáskanál cukrozatlan kakaópor
70 g natúr joghurt
1 kis db alma
15 dkg sárgabarack
Elkészítés:
A barackot mossuk meg, majd várgjuk kisebb darabokra. A kókuszreszeléket, a zabpelyhet és a kókuszolajat egy aprítógépbe tesszük és addig aprítjuk, míg egynemű nem lesz a massza.
Keverőtálba tesszük a masszát és hozzáadjuk a zabpehelylisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a cukrozatlan kakaóport, hozzákeverjük a joghurtot, majd belereszeljük a meghámozott almát. Az erythriolt felverjük a tojással és a masszához keverjük.
Muffinformákba tesszük a tésztát, de közben a kockára vágott barackot is beleszórjuk. Előmelegített sütőben, 180 fokon 15 perc alatt megsütjük.