Hozzávalók:
4 tojás
250 g szénhidrát csökkentett liszt
1 csomag sütőpor
1 evőkanál vanília aroma
1 csipet só
100 g vaj
1 doboz tejföl
250 g cukornak megfelelő xilitol
3-4 maréknyi magozott megy
Elkészítés:
A tojásokat válasszuk ketté, majd a tojássárgáját verjük habosra a xilitollal és a vajjal. Folyamatos kevergetés mellett adjuk hozzá a vanília aromát és a tejfölt. A lisztbe belekeverjük a sütőport, a fehérjét pedig kemény habbá verjük a csipet sóval.
Először a lisztet hozzáadjuk a tojássárgájához, majd óvatosan beleforgatjuk a kemény habot is. Kivajazott és kilisztezett piteformába tesszük a masszát, majd megszórjuk a meggyel.
Előmelegített sütőben, 180 fokon 30-35 percig sütjük vagy tűpróbáig.