Hozzávalók:
200 g reszelt alma
3 db tojás
80-100 g nyírfacukor
200 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
1 mokkáskanál sütőpor
1 mokkáskanál szódabikarbóna
5 evőkanál olívaolaj
1 mokkáskanál fahéj
1 marék mazsola
1 marék durvára vágott dió
1 kisebb narancs leve és héja
nyírfacukros porcukor
Elkészítés:
Első lépésként a tojássárgáját verjük habosra a cukorral, majd keverjük hozzá a lereszelt almát, az olívaolajat, a narancs levét és a narancshéjat. Ezután mehet bele a mazsola, a liszt, a sütőpor, a szódabikarbóna, a dió és a fahéj is. Alaposan összekeverjük a tésztát. Ezután a tojásfehérjéket kemény habbá verjük egy csipet sóval.
Óvatosan a tésztához forgatjuk a tojáshabot. Egy kikent és kilisztezett kuglóf formába öntjük a tésztát, majd előmelegített sütőben 170 fokon 50 perc alatt készre sütjük a kuglófot. Végül megszórjuk egy kis porcukorral.