Hozzávalók:
500 g darált csirke vagy pulykahús
2 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
kevés kókuszzsír
0,5 l paradicsom szósz
2 evőkanál sűrített paradicsom
tengeri só, bors
1 evőkanál oreganó
1 evőkanál bazsalikom
1 evőkanál majoranna
fél-fél evőkanál kakukkfű, rozmaring
1 teáskanál szerecsendió
Elkészítés:
A hagymát apróra vágjuk és a kókuszzsíron elkezdjük üvegesre párolni. Ha már üveges a hagyma, akkor jöhet bele a fokhagyma, majd a hús. Egészen fehéredésig pirítjuk a húst. Ha már a hús is fehér, akkor a fűszerekkel megszórjuk a húst és leöntjük a paradicsomlével.
Jól keverjük meg és adjuk végül hozzá a sűrített paradicsomot is. Ha túl sűrűnek érezzük, akkor egy nagyon pici vizet tegyünk hozzá. Alacsony lángon, lefedve főzzük tovább.
Végül ha már megfőtt, akkor tésztával tálaljuk, de figyeljünk arra, hogy a tészta is legyen szénhidrát csökkentett.