Hozzávalók:
400 g darált marhahús
200 g reszelt sajt
3 gerezd fokhagyma
2 db padlizsán
1 evőkanál sűrített paradicsom
1 fej hagyma
1 teáskanál cukor
1 teáskanál bazsalikom
1 teáskanál oregánó
1 teáskanál rozmaring
só, bors
kevés olaj
Elkészítés:
A padlizsánokat mossuk meg, majd vágjuk vékonyabb szeletekre és sózzuk meg. Egy serpenyőben kezdjük el párolni az összevágott hagymát, majd mehet hozzá a zúzott fokhagyma. Kicsi pirítás után adjuk hozzá a húst, amit szórjunk meg sóval és borssal. Fehéredésig pirítjuk a húst. Ezután hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és felöntjük egy kis vízzel. Hozzáadjuk a cukrot és a fűszereket, majd sűrű ragut főzünk belőle.
Közben a padlizsánokat kevés olajon 1-2 percig pirítjuk. Egy tál aljába teszünk egy sor padlizsánt, erre mehet a darált húsos ragú, majd még egy réteg padlizsán és végül a reszelt sajt. Előmelegített sütőben 200 fokon 30-35 percig sütjük.