1 °C
borús égbolt
2025. január 16., csütörtök
Gusztáv

Darált húsos rakott krumpli

2020. január 11.
19.7011
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk a magyarok egyik kedvenc egytálétele, a rakott krumpli, amit nem a hagyományos módon elkészítve mutatunk meg. Ez a rakott krumpli ugyanis darált hússal készül, így egy igazán kiadós étel.


Hozzávalók:
600 g burgonya
250 g darált sertéshús
só, bors
fűszer paprika
étolaj
1 db alma
2-3 gerezd fokhagyma
3 evőkanál sűrített paradicsom
1 marék reszelt sajt
1,5-2 dl tejföl

Elkészítés:
A burgonyákat héjukban főzzük meg enyhén sós vízben, majd pucoljuk meg őket és vágjuk vékonyabb karikákra. A raguhoz a hagymát vágjuk apróra és kevés olajon dinszteljük meg, majd hozzáadjuk a darált húst is, és fehéredésig sütjük. Szórjuk meg sóval, borssal, fűszerpaprikával, mehet hozzá a zúzott fokhagyma és a sűrített paradicsom. Kevés vizet adunk hozzá és alacsony lángon főzzük a ragut.

Ha minden kész, akkor egy edényt vajazzunk ki és az aljára tegyünk krumplit. Mehet rá a húsos ragu, majd egy kevés reszelt sajt és ismét egy réteg burgonya. A tejfölt keverjük el kevés sóval, borssal és fűszerpaprikával majd kenjük rá a burgonyára és egy újabb adag sajttal megszórva tegyük a 190 fokra előmelegített sütőbe és süssd meg 25-30 perc alatt.

Fotó: Kitchen stories
nincs még hozzászólás