Hozzávalók:
500 g darált hús
fél teáskanál szárított oregánó
fél teáskanál őrölt kömény
fél teáskanál fokhagymapor
fél teáskanál hagymapor
fél teáskanál só, bors
1/4 teáskanál őrölt cayenne bors
1 evőkanál sűrített paradicsom
2 evőkanál víz
olaj
4-5 db tortilla lap
150 g reszelt sajt
Elkészítés:
Egy serpenyőben kevés olajon elkezdjük sütni a húst. Hozzáadjuk a fűszereket és 8-10 percig sütjük a húst. Ezt követően adjuk hozzá a paradicsomot és a vizet. Készre főzzük a húst. Közben a tortilla lapokat kissé felmelegítjük, így könnyebb lesz hajtogatni őket.
A tortilla lapok egyik felére teszünk a húsból és megszórjuk sajttal, majd ráhajtjuk a tortilla lap másik felét. Ezután száraz serpenyőben megsütjük a tortillákat. Akkor jó, amikor már ropog a külseje, a sajt pedig megolvadt. Készíthetünk hozzá különböző mártogatósokat.