Hozzávalók:
100 g apró szemű zabpehely
350 g sima liszt
2 kiskanál cukor
3 kiskanál só
1 csomag szárított élesztő
1 evőkanál szezámmag
1 evőkanál szotyola
1 evőkanál lenmag
3,5-4 dl víz
1 evőkanál olaj
Elkészítés:
A száraz hozzávalókat egy nagy tálban összekeverjük, majd elkezdjük hozzá adagolni a vizet. Először csak a víz háromnegyedét adjuk hozzá, meg az olajat és nézzük meg, mennyit vesz fel a liszt. Ha nem elég nokedli szerű a tészta, akkor még adjunk hozzá vizet. Ha már jó az állag, akkor egy kenyérformát béleljünk ki sütőpapírral és egyengessük el benne a tésztát.
Tegyük meleg helyre és hagyjuk kelni 1-1,5 órát. Ha a duplájára kelt, akkor előmelegített sütőben 220 fokon süssük 15 percig, majd vegyük egy kicsit lejjebb a hőfokot és további 45 percig süssük készre.