Hozzávalók:
500 g pulykamell
4 dl víz
25 g só
80 g barna cukor
3 db babérlevél
1 fej hagyma
5 gerezd fokhagyma
2 evőkanál curry por
1 dl olívaolaj
1 dl étolaj
1-1 db zöld és piros kaliforniai paprika
1 fej lila hagyma
Elkészítés:
A pulykát vágjuk kockákra, majd elkészítjük a pácot. A vizet, a cukrot és a sót összekeverjük, majd a hagymákat megpucoljuk és szeletelve hozzáadjuk. Ezután mehet bele a babérlevél és a hús, alaposan összekeverjük és 3 órán keresztül pácoljuk.
A húst ezután leszűrjük és belekeverjük a curry port. Meglocsoljuk olajjal és elkészítjük a saslikokat. A húst, az összevágott paprikát és a hagymát felhúzzuk a nyársra és grillen vagy serpenyőben megsütjük. Paprika mellé cukkinit is lehet tenni.