-1 °C
tiszta égbolt
2025. január 15., szerda
Lóránt, Lóránd

Currys pulykasaslik

2021. augusztus 22.
53.9841
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Lassan itt a nyár vége, így érdemes még utoljára kihasználni a napos időt és készíteni egy finom grillezett saslikot. A currytől igazán pikáns és fűszeres lesz a hús.


Hozzávalók:
500 g pulykamell
4 dl víz
25 g só
80 g barna cukor
3 db babérlevél
1 fej hagyma
5 gerezd fokhagyma
2 evőkanál curry por
1 dl olívaolaj
1 dl étolaj
1-1 db zöld és piros kaliforniai paprika
1 fej lila hagyma

Elkészítés:
A pulykát vágjuk kockákra, majd elkészítjük a pácot. A vizet, a cukrot és a sót összekeverjük, majd a hagymákat megpucoljuk és szeletelve hozzáadjuk. Ezután mehet bele a babérlevél és a hús, alaposan összekeverjük és 3 órán keresztül pácoljuk.

A húst ezután leszűrjük és belekeverjük a curry port. Meglocsoljuk olajjal és elkészítjük a saslikokat. A húst, az összevágott paprikát és a hagymát felhúzzuk a nyársra és grillen vagy serpenyőben megsütjük. Paprika mellé cukkinit is lehet tenni.
1 hozzászólás

krisztike

3 éve, 8 hónapja és 9 napja

Curry nem a kedvencem.

válasz erre