Hozzávalók:
800 g burgonya
3 evőkanál olívaolaj
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál curry por
1 l alaplé
250 g tejföl
2 evőkanál finomliszt
1 csokor koriander
Elkészítés:
A burgonyát hámozzuk meg, majd vágjuk össze kisebb kockákra. A hagymát és a fokhagymát szintén vágjuk össze kisebb darabokra. Az olajon kezdjük el pirítani a hagymát, majd mehet hozzá a fokhagyma is. Ha már illatozik, akkor szórjuk meg a curryvel és adjuk hozzá a burgonyát. Keverjük össze alaposan és öntsük fel az alaplével.
Addig főzzük, amíg teljesen megpuhul a burgonya. A végén keverjük össze a tejfölt és a lisztet, majd merjünk egy keveset a levesből és habarjuk be vele a levest. Friss korianderrel szórjuk meg tálalás előtt.