25 °C
kevés felhő
2025. június 02., hétfő
Kármen, Anita

Currys burgonyaleves

2020. október 04.
2.1571
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy egyszerűen és könnyen elkészíthető leves, mely ilyenkor ősszel tökéletes ebédre vagy vacsorára. A curry fűszer nagyon kellemes ízt ad neki.


Hozzávalók:
800 g burgonya
3 evőkanál olívaolaj
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál curry por
1 l alaplé
250 g tejföl
2 evőkanál finomliszt
1 csokor koriander

Elkészítés:
A burgonyát hámozzuk meg, majd vágjuk össze kisebb kockákra. A hagymát és a fokhagymát szintén vágjuk össze kisebb darabokra. Az olajon kezdjük el pirítani a hagymát, majd mehet hozzá a fokhagyma is. Ha már illatozik, akkor szórjuk meg a curryvel és adjuk hozzá a burgonyát. Keverjük össze alaposan és öntsük fel az alaplével.

Addig főzzük, amíg teljesen megpuhul a burgonya. A végén keverjük össze a tejfölt és a lisztet, majd merjünk egy keveset a levesből és habarjuk be vele a levest. Friss korianderrel szórjuk meg tálalás előtt.
1 hozzászólás

Gucci

5 éve, 21 napja

Imádom a fűszeres ételeket, főleg a curryt.

válasz erre