Hozzávalók:
500 g főtt csicseriborsó
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál kurkuma
1 teáskanál őrölt római kömény
1 evőkanál vaj
4 dl kókusztej
400 g paradicsom konzerv
1 kiskanál cukor
só
friss koriander
Elkészítés:
A hagymákat pucoljuk meg és vágjuk apróra. Ezt követően kevés vajon elkezdjük megpirítani a hagymát és a fokhagymát, majd rádobjuk az összes fűszert. Néhány percig pirítjuk, majd ráöntjük a puhára főtt csicseriborsót. Elkeverjük és néhány percig főzzük, ezután ráöntjük a paradicsomot, a kókusztejet és ízlés szerint megszórjuk sóval.
Körülbelül 10-15 percig főzzük, végül lehet is tálalni. Tálalás előtt szórjuk meg kevés friss korianderrel.