5 °C
enyhe eső
2024. december 10., kedd
Judit

Cukormentes zabpelyhes palacsinta

2015. január 17.
2.9571
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk ismét egy finomság, melyet ehetjük desszertként, de akár reggeliként is fogyaszthatjuk. A cukormentes palacsinta elkészítése egyszerű és a benne lévő zabpehely nagyon egészséges.


Hozzávalók:
3 bögre zabpehely
5 dl tej
3 db tojás
egy kevés édesítőszer vagy méz
pici vanília aroma
kevés olaj

Elkészítés:
A zabpelyhet áztassuk be a tejbe, hogy jól megszívja magát. Használhatunk meleg tejet is, akkor hamarabb beszívja a tejet a zabpehely. Ha már jó puha a zabpehely, akkor egy botmixerrel pépesítjük, hogy folyékony állagot kapjunk.

Tegyük bele a tojást, az édesítőszert, a vanília aromát és végül egy kevés olajat, hogy a sütésnél ne kelljen pluszban még használnunk. Keverjük jól össze és egy palacsintasütőben süssük ki.

Ha túl sűrűnek érezzük, akkor még tegyünk hozzá egy kevés tejet. Túróval, friss gyümölcsökkel vagy lekvárral fogyasztjuk.
5 hozzászólás

krisztike

10 éve, 9 hónapja és 2 napja

Ismét egy fantasztikus recept. Mindig tudtok újat mutatni! röhögő smiley

válasz erre

Carrie

10 éve, 9 hónapja és 3 napja

Fincsi recept és még cukor sincs benne. mosolygó smiley

válasz erre

Sonci

10 éve, 9 hónapja és 3 napja

De jó recept! mosolygó smiley Szerintem kipróbálom kinél előbb.

válasz erre

Lili

10 éve, 9 hónapja és 3 napja

Juj de jó recept. Nagyon bejönnek ezek a diétás desszertek.

válasz erre

zitucska

10 éve, 9 hónapja és 3 napja

Ezt muszáj leszek kipróbálni. Nagyon jól hangzik. mosolygó smiley

válasz erre