Lassan itt a meggy és a cseresznye szezonja, ezért mutatunk egy nagyon ízletes és egyben cukormentes sütemény receptet. A kevert süteményeket könnyű elkészíteni, gyakorlatlan háziasszony is megbirkózik vele.
Hozzávalók:
200 g teljes kiőrlésű liszt
1 csomag sütőpor
1 csipet só
3 db tojás
150 g natúr joghurt
50 g 1:4 erősségű édesítőszer
fél dl étolaj
300 g magozott meggy
Elkészítés:
A száraz hozzávalókat keverjük el egy tálban, egy másikban pedig a tojásokat, a joghurtot, az édesítőt és az étolajat. Ezután a lisztes keveréket adagokban hozzákeverjük a nedves hozzávalókhoz és egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a tésztát.
Megszórjuk jó sok meggyel, majd előmelegített sütőben 175 fokon 25-30 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kicsit hűlni és utána már lehet is fogyasztani.