Mai receptünk a sokak által kedvelt csörögefánk cukormentes változata, melyet akár diétázók is fogyaszthatnak vagy akár IR-érzékenyek is elkészíthetik, ugyanis mindösszesen körülbelül 86 g szénhidrátot tartalmaz.
Hozzávalók:
80 g teljes kiőrlésű liszt
40 g liszt
1 késhegynyi sütőpor
csipet só
75 ml tejföl
50 g négyszeres erősségű édesítőszer
25 g vaj
2 tojássárgája
olaj vagy kókuszzsír sütéshez
Elkészítés:
A két féle lisztet keverjük össze, majd mehet hozzá a sütőpor, a só, a tejföl, a vaj, a tojássárgája és az édesítőszer. Alaposan összedolgozzuk és a masszát ezután hűtőbe tesszük 15 perce, hogy kicsit jobban összeálljon a tészta. Ezt követően egy lisztezett felületen 3-4 mm vastagon kinyújtjuk és egy késsel vagy pizzavágóval téglalapokat vágunk, majd megformázzuk őket.
Az olajat felmelegítjük és kisütjük benne a fánkokat. Lekvárral, kevés cukorral, édesítővel megszórva tálaljuk.
Fotó: madaraszildiko.hu