Hozzávalók:
100 g zabpehely
50 g kukoricaliszt
50 g graham-liszt
2 teáskanál sütőpor
fél kávéskanál só
2 db kisebb alma
2 db tojás
150 g joghurt
2 teáskanál fahéj
2 teáskanál vanília aroma
2 dl tej
1 citrom
10 csepp folyékony édesítőszer
1 kávéskanál só
Elkészítés:
Először a száraz hozzávalókat keverjük össze egy tálban, majd jöhetnek a nedvesek egy másikban. Az almát lereszelhetjük vagy egyszerűen kisebb kockákra is vághatjuk. A citromnak pedig a héját reszeljük bele a tésztába.
Ezt követően a két tál tartalmát dolgozzuk össze jól, ne legyenek csomós részek. Muffin papírokba töltjük a tésztát és 175 fokos sütőben, 15-20 perc alatt készre sütjük.
A muffinokhoz adhatunk diétás lekvárt vagy diétás csokoládét megolvasztunk és meglocsoljuk vele a muffinokat. Nagyszerű desszert lehet karácsonykor.