Ha húsvétkor is szeretnél diétásan étkezni, és nem szeretnél a finom falatokról lemaradni, akkor készítsd el ezt az egyszerű muffint, ami ráadásul cukormentes. Nagyon könnyű ezt a muffin receptet elkészíteni.
Hozzávalók:
225 g teljes kiőrlésű liszt
120 g reszelt sárgarépa
1 csomag sütőpor
1 teáskanál fahéj
1 csipet szerecsendió
1/4 teáskanál gyömbérpor
50 g négyszeres erősségű édesítőszer
1 csipet só
1 dl olaj
1 dl habtejszín
1 dl víz
1 db tojás
180 g mascarpone
1 teáskanál négyszeres erősségű édesítőszer
20 g dió
Elkészítés:
A száraz hozzávalókat egy tálban elkeverjük, egy másikban pedig a nedves hozzávalókat - kivéve a mascarpone és a dió - keverjük el. Végül a két tálat kisebb mennyiségekben elvegyítjük. Az így kapott masszát muffin formákba adagoljuk. Előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük a muffinokat, majd hagyjuk őket kihűlni.
Közben a mascarponet és az édesítőt elkeverjük, majd a kihűlt muffinok tetejére kenjük és megszórjuk dióval.