Mai receptünk egy könnyen elkészíthető, cukormentes alap muffin, amit akár cukorbetegek is bátran fogyaszthatnak. Ehhez nincs szükség sok hozzávalóra, azonban fel lehet dobni különféle magokkal vagy akár bogyós gyümölcsökkel.
Hozzávalók:
200 g teljes kiőrlésű liszt
1,5 evőkanál xilit
1/2 csomag sütőpor
1,5 dl tej
50 g olvasztott vaj
0,5 dl olaj
2 db tojás
1 pohár natúr joghurt
Elkészítés:
A muffinok esetén először a száraz alapanyagokat keverjük össze egy tálban, majd egy másikban a tojást, az olvasztott vajat, az olajat és a joghurtot keverjük el. Végül a két edényt apránként öntsük össze, nehogy csomós maradjon. Ilyenkor lehet például diót vagy mandulát beleszórni.
Muffin formákba töltjük a tésztát, végül előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 perc alatt készre sütjük.