Hozzávalók:
1 fej vörös hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál olaj
1 db sárgarépa
500 g cukorborsó
6 dl víz
só, bors
1 kocka levesalap
1,5 dl sűrű főzőtejszín
késhegynyi reszelt szerecsendió
Elkészítés:
A hagymát és a fokhagymát vágjuk fel finoman, majd kevés olajon pároljuk meg. A répát pucoljuk meg és vágjuk kisebb kockákra vagy szeletekre, majd a megpárolt hagymához adjuk a borsóval együtt. Picit pároljuk, megszórjuk sóval és borssal, majd felöntjük a vízzel és beledobjuk a leveskockát.
Addig főzzük, míg minden puha nem lesz. Majd egy turmixgéppel egészen krémesre pürésítjük. Visszatesszük a tűzre és beleöntjük a főzőtejszínt. Újraforralástól számítva 1-2 percig főzzük, megszórjuk szerecsendióval és már kész is.