Hozzávalók:
5 db tojás
100 g eritrit
75 g vaj
100 g étcsokoládé
250 g gesztenyemassza
50 ml rum
50 g kakaópor
csipet só
6 g sütőpor
50 g étcsokoládé
50 g tejcsokoládé
1 dl habtejszín
Elkészítés:
A 100 g étcsokoládét a vajjal vízgőz felett megolvasztunk. Közben a gesztenyemasszát reszeljük le, vagy burgonyanyomón keresztül törjük át. Egy edényben a tojásokat az édesítővel habosra keverünk, akkor jó, ha már szinte fehér a hab. Ehhez keverjük a nem túl forró olvasztott csokit, a gesztenyét és a rumot.
Szitáljuk ebbe a masszába a sót, a sütőport és a kakaóport. Óvatosan összekeverjük, majd a masszát egy tortaformába öntjük és 170 fokra előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük. Amíg sül, addig a tejszínt melegítsük fel és öntsük a két féle csokoládéra. Összekeverjük és hagyjuk hűlni.
A kihűlt tortára kenjük a krémet és már lehet is fogyasztani.