-1 °C
tiszta égbolt
2025. február 17., hétfő
Donát

Cukkinitekercsek fetával töltve

2019. július 11.
5.2091
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
A cukkini az egyik legjobb nyári zöldség, hiszen bárhogyan is készítjük el, biztosan finom lesz a végeredmény. Mai receptünk egy szuper egyszerű tekercs, amit egy kis sós feta sajttal töltöttünk meg, végül pedig grillen sütöttünk készre.


Hozzávalók:
2 db cukkini
200 g feta sajt
100 g aszalt paradicsom
1 evőkanál tejföl
1 gerezd fokhagyma
bazsalikom
bors
olívaolaj

Elkészítés:
A cukkinit alaposan mossuk meg, majd egy zöldséghámozóval hosszú vékony csíkokat vágunk belőle. A feta sajtot tegyük egy tálba és villával törjük össze. Adjuk hozzá a tejfölt, a zúzott fokhagymát, a borsot és a bazsalikomot és alaposan összekeverjük. Az aszalt paradicsomot vágjuk ksiebb darabokra, majd ezt is keverjük a fetás krémbe. A zöldség csíkokra helyezzünk 1 evőkanál krémet, majd teklerjük fel és fogpiszkálóval rögzítsük.

Elkészítjük a tekercseket, megkenjük olajjal és grillen megsütjük őket. A feta sajt ilyenkor egy kicsit megolvad, még krémesebb és finomabb lesz.
nincs még hozzászólás