Hozzávalók:
1 darab tonhalkonzerv
1 fej lila hagyma
1 darab cukkini
250 gramm tészta
só, bors
100 g feta sajt
2-3 szem paradicsom
bazsalikom
olívaolaj
Elkészítés:
A tésztát a szokásos módon főzzük ki, majd szűrjük le egy hagyjuk hűlni. A cukkinit vágjuk kisebb kockákra, majd egy serpenyőben kevés olajon pirítsuk meg. Szórjuk meg sóval és borssal. Amikor már kezd kiengedni, akkor adjuk hozzá a tonhalat és együtt pirítsuk picit. Közben a hagymát és a paradicsomot vágjuk össze.
Egy nagy tálba tegyük a tésztát, majd mehet rá a tonhalas cukkini, a hagyma, a paradicsom és az apróra vágott bazsalikom. Alaposan összekeverjük és ha még kell, akkor fűszerezzük. Végül morzsoljuk rá a feta sajtot.