Mai receptünk egy könnyed, tavaszias krémleves, amit bármikor össze tudsz dobni. Ebben a hideg időben kifejezetten jól tud esni az embernek egy kis meleg krémleves. Ehhez nincs szükséges sok hozzávalóra.
Hozzávalók:
500 g krumpli
2 db zöldségleveskocka
1 kg cukkini
fél szál póréhagyma
100 g cheddar sajt
só, bors
szerecsendió
Elkészítés:
A krumplikat pucoljuk meg és vágjuk össze kisebb darabokra. Tegyük őket egy lábosban, öntsünk rá annyi vizet, hogy éppen ellepje és tegyük fel főni. Szórjuk bele a leveskockákat és forrástól számítva 5 percig főzzük. Közben megpucoljuk a cukkinit és összevágjuk, majd beleszórjuk a levesbe. Ismét 5 percig főzzük és beleszórjuk a hagymát is. Közben sóval, borssal és pici szerecsendióval ízesítjük.
Ha minden megpuhult, lehúzzuk a tűzről és botmixerrel pürésítjük. Majd beleszórjuk a reszelt sajtot és egy pár percre visszatesszük a tűzre, hogy kellemesen összefőzzük a krémes levest.