Hozzávalók:
1-1,5 kg csülök
1 evőkanál só, bors
1 vöröshagyma
2 babérlevél
4 gerezd fokhagyma
Körethez:
1,5 kg burgonya
300 g vöröshagyma
1 evőkanál só
1 kiskanál bors
1 kiskanál pirospaprika
1 evőkanál majoránna
1 csokor petrezselyemzöld
4 evőkanál olaj
Elkészítés:
A csülköt mossuk meg és tisztítsuk meg. Ezt követően egy nagy lábosba tesszük és annyi vizet eresztünk rá, hogy teljesen ellepje. Megsózzuk és borsozzuk, valamint hozzáadjuk a félbe vágott hagymát, fokhagymát és babérlevelet.
Nagy lángon felforraljuk, majd kisebb lángon 1,5-2 óráig főzzük, míg puha nem lesz. Ha megfőtt, akkor kivesszük a léből és egy nagy tepsire rakjuk. A tepsibe a hús köré halmozzuk a cikkekre vágott burgonyát és hagymát, majd megsózzuk és borsozzuk, illetve a többi fűszerrel is megszórjuk. A petrezselymet apróra vágjuk és rászórjuk a burgonyára.
Meglocsoljuk olajjal az egészet és kissé összerázzuk. Előmelegített sütőben, 180 fokon egy órán át sütjük. Közben a húst is és a köretet is forgassuk meg többször.