31 °C
erős felhőzet
2025. június 01., vasárnap
Tünde

Csülök Pékné módra

2015. április 13.
3.6121
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Sokan szeretjük, de kevésszer fogyasztjuk, mivel sajnos nagyon sok kalóriát tartalmaz, de néha mi is megérdemeljük a finom falatokat. Ma a csülök pékné módra receptjét osztjuk meg Veletek.


Hozzávalók:
1-1,5 kg csülök
1 evőkanál só, bors
1 vöröshagyma
2 babérlevél
4 gerezd fokhagyma

Körethez:
1,5 kg burgonya
300 g vöröshagyma
1 evőkanál só
1 kiskanál bors
1 kiskanál pirospaprika
1 evőkanál majoránna
1 csokor petrezselyemzöld
4 evőkanál olaj

Elkészítés:
A csülköt mossuk meg és tisztítsuk meg. Ezt követően egy nagy lábosba tesszük és annyi vizet eresztünk rá, hogy teljesen ellepje. Megsózzuk és borsozzuk, valamint hozzáadjuk a félbe vágott hagymát, fokhagymát és babérlevelet.

Nagy lángon felforraljuk, majd kisebb lángon 1,5-2 óráig főzzük, míg puha nem lesz. Ha megfőtt, akkor kivesszük a léből és egy nagy tepsire rakjuk. A tepsibe a hús köré halmozzuk a cikkekre vágott burgonyát és hagymát, majd megsózzuk és borsozzuk, illetve a többi fűszerrel is megszórjuk. A petrezselymet apróra vágjuk és rászórjuk a burgonyára.

Meglocsoljuk olajjal az egészet és kissé összerázzuk. Előmelegített sütőben, 180 fokon egy órán át sütjük. Közben a húst is és a köretet is forgassuk meg többször.
4 hozzászólás

Hampster

11 éve, 5 napja

Ide vele! A legjobb étel a világon!

válasz erre

Linda

11 éve, 5 napja

Hát igen, erre nehezen lehet nemet mondani.

válasz erre

Mirjam

11 éve, 5 napja

Már folyik is a nyálam. Imádom.

válasz erre

baboka

11 éve, 5 napja

Az egyik legfinomabb étel. Imádom és a család is imádja.

válasz erre