Hozzávalók:
500 g zöldborsó
4 dl tej
2 evőkanál liszt
1 evőkanál olaj
1 csokor petrezselyem
cukor vagy édesítő
só
Elkészítés:
Ha friss zöldborsóval dolgozunk, akkor érdemes kicsit átmosni, mielőtt elkezdjük megfőzni. Egy lábosban hevítsünk fel egy kis olajat és pároljuk meg benne a fagyasztott vagy a friss borsót. Közben felaprítjuk a petrezselymet és hozzáadjuk a borsóhoz a sóval együtt. Ezután felöntjük vízzel a borsót és hagyjuk szépen megfőni.
Ha megfőtt a borsó, mehet bele a liszt, amit alaposan keverjünk el, majd a tej. Annyi tejet tegyünk bele, amilyen sűrű állagot szeretnénk elérni. Ha édesebben szeretjük, akkor tehetünk bele egy kis cukrot vagy édesítőt, de nem kötelező. Pár perc alatt összeforraljuk az egészet.