12 °C
borús égbolt
2024. március 28., csütörtök
Gedeon, Johanna

Csomómentes borsófőzelék

2018. április 19.
10.0681
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Az egyik leggyorsabb és legegyszerűbb főzelék, a borsófőzelék, amire azonban érdemes odafigyelni, ugyanis ha nem figyelünk, könnyen csomóssá válhat a főzelék. Fogyasszunk mellé virslit, tojást vagy egy kis fasírtot.


Hozzávalók:
500 g zöldborsó
4 dl tej
2 evőkanál liszt
1 evőkanál olaj
1 csokor petrezselyem
cukor vagy édesítő


Elkészítés:
Ha friss zöldborsóval dolgozunk, akkor érdemes kicsit átmosni, mielőtt elkezdjük megfőzni. Egy lábosban hevítsünk fel egy kis olajat és pároljuk meg benne a fagyasztott vagy a friss borsót. Közben felaprítjuk a petrezselymet és hozzáadjuk a borsóhoz a sóval együtt. Ezután felöntjük vízzel a borsót és hagyjuk szépen megfőni.

Ha megfőtt a borsó, mehet bele a liszt, amit alaposan keverjünk el, majd a tej. Annyi tejet tegyünk bele, amilyen sűrű állagot szeretnénk elérni. Ha édesebben szeretjük, akkor tehetünk bele egy kis cukrot vagy édesítőt, de nem kötelező. Pár perc alatt összeforraljuk az egészet.
2 hozzászólás

becky

6 éve, 5 hónapja és 14 napja

Én a tejet és a lisztet szoktam összekeverni először és után a vízhez. Nem szokott csomós lenni.

válasz erre

EszterSzabadkai

6 éve, 5 hónapja és 14 napja

Egyik nagy kedvencem.

válasz erre