Hozzávalók:
225 g keksz
100 g vaj
1 csipet só
3 db tojássárgája
30 g cukor
20 g étkezési keményítő
6 dl tej (3,5%-os)
180 g 70%-os étcsokoládé
2 db szobahőmérsékletű tojásfehérje
50 g cukor
2 csepp citromlé
Elkészítés:
Először a kekszes alapot készítjük el. Ehhez a kekszet ledaráljuk, majd hozzákeverjük az olvasztott vajat és a csipet sót. A keveréket egy tortaforma aljába és széléhez nyomkodjuk, ezután a hűtőbe tesszük. A krémhez a tojássárgáját elkeverjük a cukorral, a keményítővel és kevés tejjel. A maradék tejet egy lábosban elkezdjük melegíteni. Ha már felmelegedett a tej, akkor keveset a tojásos keverékhez adunk.
Kiegyenlítjük a hőt és visszaöntjük a keveréket a lábosba. Addig főzzük, amíg pudingos állagot nem kapunk. Kicsit hűlni hagyjuk, majd belekeverjük az összetört csokoládét. Ezután rápakoljuk a kekszes alapra és a hűtőbe tesszük. Végül elkészítjük a habot a tetejére. Ehhez a tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukorral, a citromlével és egy csipet sóval. Ízlés szerint még vanília kivonatot lehet bele keverni.
Ha kemény a hab, akkor a pudingos részre kenjük és ízlés szerint konyhai fáklyával meg lehet pirítani a hab szélét, de így is lehet tálalni.