22 °C
tiszta égbolt
2025. június 06., péntek
Norbert, Cintia

Csokoládés habcsók

2020. július 22.
6.2641
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy finom és könnyed édesség, melyet bármikor elkészíthetünk. Habcsókot nem nehéz elkészíteni, csupán a sütési hőfokra és a habra kell odafigyelni.
 


Hozzávalók:
3 db tojásfehérje
200 g porcukor
fél kiskanál citromlé
fél kiskanál kukoricakeményítő
100 g étcsokoládé vagy tejcsokoládé

Elkészítés:
A tojásfehérjéket kezdjük el felverni, majd fokozatosan adagoljuk hozzá a cukrot. Ha már szép fényes, akkor mehet bele a citromlé és a kukoricakeményítő, majd még körülbelül 5 percig magas fokozaton verjük. A csokoládét vízgőz felett olvassuk meg.

Egy sütőpapírral bélelt tepsire halmozzunk egy-egy adag tojáshabot, majd a kissé kihűlt csokoládéból csurgassunk rá. Egy pálcikával keverjük össze. Végül előmelegített sütőben 130 fokon süssük 30 percig, majd kapcsoljuk le a sütőt és nyitott ajtónál hagyjuk teljesen kihűlni.
nincs még hozzászólás