12 °C
borús égbolt
2025. március 23., vasárnap
Emőke

Csokoládé mousse

2021. augusztus 27.
62.6341
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy könnyen elkészíthető csokoládé krém, amit önmagában is lehet fogyasztani, de tortákba, süteményekbe is lehet rakni. A csokoládé mousse az egyik legkönnyebb krém.


Hozzávalók:
100 g étcsokoládé
2 tojás
2 teáskanál cukor
3 dl tejszín
1 csipet só

Elkészítés:
A csokit daraboljuk össze és mikróban 2x30 másodperc alatt olvasszuk meg. A tojásokat válasszuk szét és a sárgájához keverjük hozzá a cukrot és vízgőz felett habbá verjük. A tojásfehérjéből a csipet sóval kemény habot verünk, a tejszínt szintén habbá verjük.

Az olvasztott csokiba beleforgatjuk a tojássárgás krémet, majd a két felvert habot is belekeverjük óvatosan, hogy ne törjön össze a hab és légies maradjon a krém. Poharakba töltjük és a hűtőbe tesszük néhány órára.
1 hozzászólás

Tekla

3 éve, 10 hónapja és 16 napja

Ez jól hangzik.

válasz erre