Hozzávalók:
120 g étcsokoládé
50 g cukor
50 g darált dió
3 db tojás
1,5 dl habtejszín
1 db narancs
1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
Első lépésként a tojásokat válasszuk szét, majd a fehérjét verjük fel kemény habbá. A csokit vízgőz felett, egy cseppnyi olajjal megolvasztjuk. A tojássárgákat keverjük el a kétféle cukorral, majd mehet hozzá az olvasztott csokoládé, valamint a narancs reszelt héja. A tejszínt szintén verjük fel, majd adagoljuk hozzá a csokis részhez. Végül a felvert tojásfehérjét is keverjük óvatosan a csokihoz.
Tegyük poharakba a csokis krémet és egészen tálalásig hagyjuk a hűtőben őket. A diót pici cukorral egy serpenyőben pirítsuk meg és tálalás előtt szórjuk a krémre. Lehet még tejszínhabbal díszíteni, vagy naranccsal.