16 °C
kevés felhő
2024. október 30., szerda
Alfonz

Csokis-narancsos mousse

2019. november 30.
18.5111
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy igazi ünnepi finomság, amit elkészíthetünk a hétvégeken vagy akár a karácsonyi menübe is beilleszthetjük. A csoki és a narancs nagyon jól illik egymáshoz, érdemes őket összepárosítani főzésnél.


Hozzávalók:
120 g étcsokoládé
50 g cukor
50 g darált dió
3 db tojás
1,5 dl habtejszín
1 db narancs
1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:
Első lépésként a tojásokat válasszuk szét, majd a fehérjét verjük fel kemény habbá. A csokit vízgőz felett, egy cseppnyi olajjal megolvasztjuk. A tojássárgákat keverjük el a kétféle cukorral, majd mehet hozzá az olvasztott csokoládé, valamint a narancs reszelt héja. A tejszínt szintén verjük fel, majd adagoljuk hozzá a csokis részhez. Végül a felvert tojásfehérjét is keverjük óvatosan a csokihoz.

Tegyük poharakba a csokis krémet és egészen tálalásig hagyjuk a hűtőben őket. A diót pici cukorral egy serpenyőben pirítsuk meg és tálalás előtt szórjuk a krémre. Lehet még tejszínhabbal díszíteni, vagy naranccsal.
1 hozzászólás

Mirjam

5 éve, 4 hónapja és 2 napja

Nyamiiii. Minden ami csoki jöhet.

válasz erre