Hozzávalók:
5 db körte
100 g étcsokoládé
150 g vaj
150 g cukor
3 db tojás
300 g liszt
3 teáskanál sütőpor
15 g cukrozatlan kakaópor
1,25 dl tej
2 evőkanál narancslekvár
Elkészítés:
A csokoládét törjük össze, majd olvasszuk meg és tegyük félre. A cukrot és a vajat habosra keverjük, majd egyenként mehet bele a tojás is. A lisztet keverjük el a sütőporral és a kakaóporral, majd adagonként keverjük a tojásos részhez. Ezután mehet bele a tej, az olvasztott csoki és a lekvár.
Egy tortaformába helyezzük bele a tésztát. A körtéket pucoljuk meg óvatosan és egyben helyezzük a masszába. Aki szeretné, az természetesen félbe is vághatja, kiveheti a magházat és így belerakhatja a masszába. Végül előmelegített sütőben 190 fokon 40-45 percig sütjük.