Hozzávalók:
1 csésze liszt
1/2 teáskanál sütőpor
1/4 teáskanál szódabikarbóna
2 evőkanál kakaópor
3 evőkanál juharszirup
1 evőkanál kávé
1 evőkanál forró víz
3/4 csésze mandulatej
1/4 teáskanál almaecet
1 teáskanál vanília
dió
Elkészítés:
Egy tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a kakaóport. Egy másik tálban pedig keverjük össze a mandula tejet, az ecetet, a juharszirupot, a kávét (forró víz plusz a kávé) és a vanília-kivonatot. A száraz és a nedves hozzávalókat összekeverjük, majd a durvára összevágott diót is szórjuk a tésztába.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Öntsük a tésztát egy tortaformába, majd 25-30 perc alatt süssük készre.