Hozzávalók:
100 g jó minőségű étcsokoládé
4 tojás
60 g cukor
80 g liszt
2 evőkanál víz
125 g jó minőségű étcsokoládé
4 dl tejszín
Elkészítés:
A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, majd egy kicsit visszahűtjük. Ezután a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket a cukorral kemény habbá verjük. A tojássárgákat pedig elkeverjük a vízzel, hogy egy krémes állagot kapjunk. A megolvasztott csokit adjuk a tojássárgához, de vigyázzunk, nehogy a tojás megdermedjen. Ehhez keverjük óvatosan a tojásfehérje habot és végül a lisztet.
Egy sütőpapírral kibélelt tepsire öntjük a krémet és egyenletesen elegyengetjük. Előmelegített sütőben 180 fokon, 12 perc alatt elkészítjük a piskótát. Ha kiszedtük a sütőből egy konyharuha segítségével tekerjük fel és hagyjuk így kihűlni.
Közben elkészítjük a krémet. 1 dl tejszínt felforralunk, majd levesszük és megolvasztjuk benne a csokit. A maradék tejszínt jól hűtsük le, majd verjük kemény habbá. A kihűlt csokit forgassuk össze a habbal és kenjük meg vele a piskótát kívül és belül is.