26 °C
kevés felhő
2025. június 28., szombat
Levente, Irén

Csokis rolád

2017. november 01.
7.4741
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Egy gyors és látványos sütemény receptjét mutatjuk ma meg. Ha igazán csokimániás vagy, akkor ezt biztosan szeretni fogod és a család is odáig lesz érte. A recepthez használj jó minőségű csokoládét.
 


Hozzávalók:
100 g jó minőségű étcsokoládé
4 tojás
60 g cukor
80 g liszt
2 evőkanál víz
125 g jó minőségű étcsokoládé
4 dl tejszín

Elkészítés:
A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, majd egy kicsit visszahűtjük. Ezután a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket a cukorral kemény habbá verjük. A tojássárgákat pedig elkeverjük a vízzel, hogy egy krémes állagot kapjunk. A megolvasztott csokit adjuk a tojássárgához, de vigyázzunk, nehogy a tojás megdermedjen. Ehhez keverjük óvatosan a tojásfehérje habot és végül a lisztet.

Egy sütőpapírral kibélelt tepsire öntjük a krémet és egyenletesen elegyengetjük. Előmelegített sütőben 180 fokon, 12 perc alatt elkészítjük a piskótát. Ha kiszedtük a sütőből egy konyharuha segítségével tekerjük fel és hagyjuk így kihűlni.

Közben elkészítjük a krémet. 1 dl tejszínt felforralunk, majd levesszük és megolvasztjuk benne a csokit. A maradék tejszínt jól hűtsük le, majd verjük kemény habbá. A kihűlt csokit forgassuk össze a habbal és kenjük meg vele a piskótát kívül és belül is.
4 hozzászólás

Sandy

8 éve, 3 hónapja és 23 napja

Erre bármikor vevő vagyok.

válasz erre

pilótakeksz

8 éve, 3 hónapja és 23 napja

Ez nagyon tetszik.

válasz erre

moni1294

8 éve, 3 hónapja és 24 napja

Uhhh de jó íze lesz.

válasz erre

EszterSzabadkai

8 éve, 3 hónapja és 24 napja

Hát ez aztán csokis! röhögő smiley

válasz erre