Hozzávalók:
150 g kedvenc étcsokoládé
30 g fehér csokoládé
egy iskolai ecset
Elkészítés:
A csokoládékat természetesen saját ízlésünk szerint változtathatjuk meg, nem kötelező a felsoroltak szerint eljárni. A fehér csokoládé egyharmadát apró darabokra vágjuk, a másik felét vízgőz felett megolvasztjuk, majd a darabolt csokit is hozzáadjuk. Az ecset segítségével fessük meg a fehér csokival a mikulás szakállát, kezét és a sapkája bolyhos részeit.
Az étcsokoládét szintén hasonló módon megolvasszuk. Az apróra vágott csokira azért van szükségünk, hogy kellően lehűljön mire dolgozunk vele. A formánkat körülbelül háromnegyedig töltjük az étcsokoládéval, majd rápattintjuk a másik felét a formának és addig rázzuk, míg mindenhová jut a csokoládéból.
A hűtőbe rakjuk megszilárdulni a csokit, ahol tízpercenként megfordítjuk kétszer a formát. Ha már látjuk, hogy a csokoládé elengedett a formától, akkor szétszedhetjük és már kész is van a saját csokimikulásunk.