Hozzávalók:
300 g brokkoli
200 g tonhalkonzerv
120 g natúr krém sajt
50 g reszelt sajt
1,25 dl tej
fél citrom reszelt héja
1 evőkanál petrezselyemzöld
25 g zsemlemorzsa
1 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A brokkolit szedjük rózsáira és enyhén sós vízben főzzük puhára. Majd csepegtessük le. Egy hőálló tálat kenjünk ki kevés vajjal vagy olajjal és szórjuk meg az alját zsemlemorzsával. Ebbe tegyük bele a megfőtt brokkolit és a lecsepegtetett, kissé összevágott tonhalat.
A tejet és a krém sajtot melegítsük fel és szórjuk bele a petrezselymet, a fokhagymát és a reszelt citromhéjat. Öntsük a brokkolira a krémet, szórjuk meg sajttal és süssük 190 fokon 10-15 percig.