Hozzávalók:
250 g csirkemell filé
só, bors ízlés szerint
250 g gomba
2 evőkanál olívaolaj
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 dl száraz fehérbor
250 g Pappardelle tészta
2 dl habtejszín
150 g sajt
Elkészítés:
A hagymát vágjuk össze finomra, majd kevés olajon kezdjük el párolni. Adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát és közben a csirkét vágjuk kisebb kockákra. Ha már puha a hagyma, akkor mehet bele a csirke, amit sóval és borssal megszórunk. Közben a gombát vágjuk össze és ha már picit megsült a csirke, akkor hozzáadjuk a gombát.
A tésztát közben forró sós vízben főzzük ki. A gombára mehet a fehérbor és ha elpárolódott, és megfőtt a gomba és a csirke is, akkor a megfőtt tésztát hozzákeverjük egy evőkanál főzővízzel együtt. Összekeverjük, mehet rá a tejszín és végül a sajt. Kevés zölddel megszórva tálalhatjuk.