Hozzávalók:
300 g rizottórizs
250 g csirkemell
1 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
sárgarépa
150 g zöldborsó
2 l alaplé
7 dkg vaj
7 dkg reszelt sajt
2 evőkanál oregánó
só, bors
kevés olívaolaj
Elkészítés:
A húst és a zöldségeket vágjuk kockára, a hagymát pedig apróra. Egy lábosba öntünk egy kevés olívaolajat és megpároljuk rajta a hagymát. Ezután beletesszük a rizst és kicsit megpirítjuk. Ha már fehéredik a rizs, felöntjük az alaplével, de csak annyira, hogy éppen ellepje a rizst.
A sárgarépát hozzáadjuk a rizshez és hagyjuk főni. Közben a húst megpirítjuk, majd ha már levettük a tűzről, rányomjuk a fokhagymákat. Ha a rizs már kezd puhulni, akkor hozzáadjuk a húst és a zöldborsót is. Fűszerezzük oregánóval, sóval és borssal.
Néhány percig főzzük együtt az egészet, majd ha a rizs is már puha, akkor levesszük és a vajat belekeverjük. Tálaláskor sajttal megszórjuk.