Mai receptünk egy nagyon könnyed és isteni finom egytálétel, amit bátran fogyaszthatunk diéta alatt is, biztosan nem fogunk hízni tőle. A kuszkusz egy nagyszerű alternatíva ha valaki nem szeretne rizst vagy burgonyát fogyasztani a fogyókúra alatt.
Hozzávalók:
0,5 dl extra szűz olívaolaj
1 db tojás
1 csésze liszt
2 csésze szeletelt cukkini
2 csésze kuszkusz
1 csésze alaplé
600 g csirkemell
bazsalikomos pesto
150 g koktélparadicsom
1 evőkanál reszelt parmezán sajt
1/2 teáskanál só, bors
Elkészítés:
A cukkini szeleteket kicsit töröljük meg, majd ezután forgassuk meg őket a tojásban, majd a lisztben és forró olajban süssük ki őket. Ezután egy nagyobb tepsit vagy hőálló tálat kikenünk olajjal, majd beleszórjuk a kuszkuszt és meglocsoljuk az alaplével. Hagyjuk egy kicsit magára, amíg a levet magába szívja a kuszkusz.
Közben a csirkéket kisebb részekre osztjuk és megszórjuk őket sóval, borssal, majd megkenjük a bazsalikomos pestoval. Ha a kuszkusz kész, akkor tegyük rá a csirkéket és mindegyikre tegyünk cukkiniszeletet. Szórjuk meg parmezánnal és szórjunk az egészre félbevágott koktélparadicsomokat.
A kuszkuszt szintén kicsit sózzuk és borsozzuk meg, majd az egészet toljuk be a sütőbe. 45 perc alatt, 180-200 fokon megsütjük.